martes, 22 de septiembre de 2015

Sobre la Fotografia






El text forma part d’ un assaig anomenat “Sobre la fotografia”, escrit el 1975 per Susan Sontag. Susan va néixer a Nova York, el 16 de gener de 1933. Va ser una professora, directora de cinema, escriptora i assagista nord-americana. Va morir a ibídem, el 28 de desembre del 2004.


L’ autora ens parla sobre la importància de la fotografia i de les diferents tasques que aquestes fan més enllà de capturar un instant de la realitat.


Comença explicant que la fotografia és un nou codi visual per les persones i que ens ajuda a distingir sobre el que val la pena mirar i el que no. Afirma que la fotografia és una ètica de visió. A més d’ això, les fotografies ens permeten capturar el món i col·leccionar les realitats que ens envolten ja que, a diferència de la televisió o el cinema, les imatges no fluctuen ni desapareixen i podem observar-les tot el temps que vulguem. Susan ens posa un exemple explicant com en la pel·lícula The Carabineers (1963), el protagonista col·lecciona el món a través de centenars de postals de diferents llocs del món. Ens explica com al fotografiar quelcom t’ apropies de lo fotografiat. Ja que quan fas la fotografia estes establint una relació de coneixement i per tant, hi ha una relació de poder. Acaba comparant les imatges i la impremta, afirmant que la impremta va ajudar a assolir les societats modernes actuals però que la imatge aconsegueix filtrar millor les realitats i convertir-les en objectes mentals. Això fa que les imatges insereixin més en el aspecte que tenia el passat i que té el present.


Personalment opino que l’ autora té raó i que sempre és més senzill veure el món a través de fotografies on pots observar millor les realitats. També dir que gràcies a les imatges ara tenim un punt de vista diferent sobre quines coses mirar i de quina manera observar-les.


En definitiva, crec que es un text molt encertat i que el món a canviat gràcies a la fotografía.

No hay comentarios:

Publicar un comentario