lunes, 5 de octubre de 2015

Festival de cine internacional de San Sebastián


El Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià és un certamen cinematogràfic iniciat el 21 de setembre de 1953 a la ciutat de Sant Sebastià, al País Basc. 

La 63 edició del Festival de Sant Sebastià, que va finalitzar el passat 26 de setembre, ha rebut un total de 174.901 espectadors i el palmarès dels premis oficials d' aquesta edició ha estat aquest:

El premi de la Concha de oro a la millor pel·lícula ha sigut per la producció dirigida per l' islandès Rúnar Rúnarsson, "Sparrows". Un relat sobre un adolescent de 16 anys, Ari, que, després d'haver estat vivint amb la seva mare a Reykjavík, és enviat amb el seu pare. Allà ha de lidiar amb la difícil relació amb el seu pare i troba canviats als seus amics de la infància.

La Concha de plata a la millor direcció ha sigut per Joachim Lafosse, director belga, el qual ha aconseguit el premi gràcies a la pel·lícula "Les chevaliers blancs".

Yordanka Ariosa ha sigut premiada amb la Concha de plata a la millor actriu pel seu paper dintre de la pel·lícula "El rey de la Habana".
 
"Truman", és la pel·lícula amb la que Ricardo Darin i Javier Cámara han aconseguit el premi compartit de la Choncha de plata al millor actor.

El premi del jurat a la millor fotografia ha estat concedit a Manu Dacosse pel seu treball al llargmetratge "Evolution" dirigit per Lucile Hadzihalilovic.

Dos germans, Arnaud Larrieu i Jean-Marie Larrieu, han estat protagonistes rebent el premi del jurat al millor guió.




No hay comentarios:

Publicar un comentario